Boala Hodgkin reprezinta o proliferare maligna a tesutului limfoid, afectand in general persoanele tinere. La nivel european incidenta acestei boli este de unu, doua sau trei cazuri la 100 de mii de locuitori. in ceea ce priveste Romania, numarul persoanelor cu boala Hodgkin nu se cunoaste cu exactitate, insa se lucreaza la un registru in acest sens.

„Nu este foarte usor cand ti se pune acest diagnostic, mai ales daca citesti si iti dai seama ca este o boala maligna. Dar, explicand cu tact si cu rabdare ce poate sa faca medicina de astazi pacientul incepe sa-si capete increderea in sine, in ce va fi pe viitor si va iesi din aceasta prima trauma, va uita de ea si isi va desfasura activitatea perfect normal. Incidenta este in Europa cam 1-2-3 cazuri la suta de mii de locuitori si afecteaza persoanele tinere, in plina putere de munca, de creatie si este si o problema sociala. in Romania, lucrurile sunt inca in dezvoltare. Exista un registru in formare, exista un protocol pe care l-am semnat cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cu Societatea Romana de Hematologie si cred ca intr-un an de zile vom avea registrul complet si vom sti cu exactitate cam cati pacienti cu boala Hodgkin avem”, a declarat pentru SanatateaTv.ro, dr. Radu Niculescu, sef Sectie III Hematologie, Institutul Clinic Fundeni.

Potrivit specialistului, daca boala este depistata din timp si tratata corespunzator, atunci pacientii pot duce o viata normala. insa trebuie sa fie mai atenti intrucat, din cauza sistemului imunitar mai scazut, sunt mai predispusi la aparitia infectiilor.

Un articol complet despre boala Hodgkin puteti citi aici.