Studiu: Cata pasta de dinti si cate periute folosesc romanii? La Caravana Rabla pentru Periuta ta se pot afla detaliile

0
22

Un studiu realizat de „Zambeste Romania” in anul 2014, in Romania, a aratat o medie nationala a consumului de pasta de dinti, care a ajuns la 1,5 tuburi/an, din care 2 tuburi/an s-au inregistrat in mediul urban, iar 1 tub de pasta de dinti s-a folosit timp de 2,5 ani in mediul rural.

Acelasi studiu arata ca numarul periutelor de dinti folosite de romani este acelasi cu numarul din 2013 al periutelor folosite, respectiv 1. Ceea ce s-a schimbat a fost insa durata folosirii acesteia. O medie nationala din 2013 a aratat ca 1 periuta de dinti s-a folosit chiar si 2 ani, insa in 2014 o periuta s-a folosit timp de 1,5 ani. Tot in privinta numarului de periute, in mediul urban a fost folosita 1 periuta timp de 1,5 ani, iar in mediul rural 1 periuta de dinti a fost folosita timp de 10 ani – in 2012 1 periuta de dinti era folosita timp de 20 de ani.

Aceste cifre sunt ingrijoratoare. Lipsa unei educatii sanitare primare sau a igienei orale sperie foarte multa lume medicala. in acest sens, Caravana a€œRabla pentru Periuta ta” revine si in acest an pentru a schimba GRATUIT periutele de dinti uzate ale romanilor cu unele noi.

Ad in title

Sambata, 16 mai, incepand cu ora 10:00, persoanele care vin in Parcul Tineretului (intrarea Gh. sincai) din Bucuresti cu vechea periuta de dinti vor primi gratuit la schimb una noua, alaturi de cupoane de reducere pentru diferite tipuri de pasta de dinti.

Dupa Bucuresti, Caravana „Rabla pentru Periuta Ta”, va ajunge si in:

Bacau: duminica, 17 mai, parcul Mircea Cancicov

Constanta: sambata, 23 mai, zona City Park Mall

Galati: duminica, 24 mai, zona Casei de Cultura

Timisoara: sambata, 6 iunie, in parcarea Iulius Mall

Alba-Iulia: duminica, 7 iunie, Parcul Unirii

SÂMBĂTĂ, la evenimentul de presa care da startul celei de-a III-a editii a Caravanei „Rabla pentru Periuta ta”- editia 2015, vine un medic stomatolog, la ora 11:00, cu care publicul poate sta de vorba despre toate detaliile referitoare la o ingrijire corecta si rezultate mai bune pe viitor privind igiena orala.

De asemenea, printre subiectele discutate se vor numara si:

– Nivelul starii de sanatate orala in Romania (statisticile din ultimul studiu)

S-au schimbat obiceiurile de igiena orala ale romanilor? Mai este nevoie de educatie pentru o mai buna sanatate orala? Cat de des isi schimba romanii periuta de dinti? Fac romanii economie cand vine vorba de propria sanatate orala?

– Sfaturi practice de ingrijire a dintilor

– Rezultatele Caravanei in cei 2 ani de desfasurare: cate periute de dinti uzate am schimbat in ultimii 2 ani in toata Romania?

Articolul precedentPeste 300 de participanti la Conferinta Nationala Interdisciplinara Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D)
Articolul următorObiceiurile alimentare ale romanilor – intre gust, siguranta si sanatate