Studiu britanic: Noi medicamente pot detecta utilizarea cocainei printr-un simplu test de amprente

0
50

Aceste medicamente noi pot spune diferenta dintre oamenii care au ingerat cocaina si cei care au atins numai drogurile, conform unui experiment publicat in Daily Mail.

Oamenii de stiinta, au descoperit un nou test poate determina daca o persoana a luat cocaina printr-o singura analiza a amprentei digitale. Studiul, condus de Universitatea din Surrey,din Marea Britanie, s-a realizat printr-un nou test non-invaziv care poate distinge intre cei care au ingerat clasa A de droguri, precum si cei care au doar atins drogurile. Ei au folosit un tip de tehnica de chimie analitica, cunoscuta sub numele spectrometrie de masa, pentru a analiza amprentele digitale ale pacientilor care frecventeaza serviciile de tratamente anti-narcotice. Cercetatorii britanici au comparat astfel amprentele digitale si probele de saliva – mai frecvent utilizate- pentru a determina daca cele doua teste sunt corelate. Testele au prezentat rezultate similare, insa cercetatorii au fost in masura sa demonstreze prin proba amprentelor chiar si o persoana care a atins cocaina.

Dr Melanie Bailey, de la Universitatea din Surrey, Marea Britanie, a declarat: a€œCand cineva a luat cocaina, degetele secreta urme de benzoilengonina si metilengonina. Acestea metabolizeaza drogurile, iar acesti indicatori chimici sunt prezenti si in restul amprentelor digitale. Pentru o parte din investigatii, am pulverizat un fascicul de solvent pe lamela pe care era amprenta pentru a determina daca aceste substante au fost prezente.Tehnica a fost folosita pentru o serie de aplicatii medico-legale.”

Aceasta metoda de investigare v-a ajuta foarte mult atat publicul amator de droguri, dar si autoritatile. „Acest lucru va ajuta la protejarea publicului si ofera, intr-adevar, un test mult mai sigur pentru utilizatorii de droguri.”, a mai precizat Dr. Bailey.

Cercetarea a fost publicata astazi in revista Analyst.

Mai multe detalii gasiti pe: www.dailymail.co.uk

Articolul precedentPeste 300 de participanti la Conferinta Nationala Interdisciplinara Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D)
Articolul următorObiceiurile alimentare ale romanilor – intre gust, siguranta si sanatate