Studiu: 84% dintre romani sustin interzicerea fumatului in spatiile publice

0
19

Constientizarea efectelor nocive ale fumatului a facut ca mare parte dintre romani sa sustina interzicerea fumatului in spatiile publice, potrivit unui studiu realizat de Asociatia React si Centrul de Marketing si Prognoza Sociala.

Potrivit Studiului a€œAtitudinea romanilor privind interzicerea fumatului in spatiile publice”, 78% dintre romani sustin interzicerea comercializarii tigarilor la mai putin de 250 de metri de scoli si licee, iar mai mult de 60% dintre romani doresc interzicerea vanzarii tigarilor si a produselor din tutun in apropierea scolilor, spitalelor si a universitatilor.

Interzicerea fumatului in spatiile inchise, fapt deja stipulat de legislatia in vigoare, se bucura de cea mai mare sustinere (cu peste 90 % acord total sau partial) si reprezinta in fapt asumarea la nivel individual a normelor legale.

Ad in title

Peste 80% dintre respondenti sustin, prin acord total sau partial, interzicerea fumatului in spatiile deschise – locuri de joaca pentru copii, in parcuri, in curtile scolilor si liceelor.

a€œEfectele nocive ale fumatului asupra sanatatii sunt arhicunoscute. Este misiunea noastra, a Asociatiei React, sa ne ingrijim de sanatatea comunitatii si mai ales de tineri. Adultul tanar este cel mai expus la riscul de a deveni fumator: potrivit studiului nostru, varsta medie la care romanii incep sa fumeze este de 19 ani, in conditiile in care 44% dintre respondentii fumatori au devenit fumatori in jurul varstei de 18 ani, iar 36% intre 18 si 20 de ani. Avem nevoie de politici publice solide, bazate pe preventie si de implicarea cat mai multor actori socio-medicali pentru a asigura sanatatea populatiei.” a declarat Dr. Anca Ştefan – presedinta Asociatiei React.

Mai multe detalii gasiti pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentS-a lansat Asociatia de Podiatrie
Articolul următorNoi tehnologii in diagnosticarea precoce a cancerului si initierea unui tratament personalizat