Studiu: 56% dintre persoanele cu obezitate sar peste micul dejun

0
25

Alimentatia sanatoasa si mesele regulate contribuie la mentinerea unei greutati corporale corespunzatoare, atrag atentia specialistii. Cu toate acestea, multi dintre oameni, din diferite motive, nu tin cont de aceste aspecte. Iar acest lucru este evidentiat si de un studiu recent efectuat in randul utilizatorilor unei platforme de consultatii individuale in nutritie, care arata ca 56% dintre cei 5.000 de respondenti din Romani asi Bulgaria sar peste micul dejun, potrivit unui comunicat de presa primit la adresa redactiei www.sanatateatv.ro.

Studiul a mai aratat ca 35% dintre cei care se confrunta cu obezitatea iau masa de doua ori pe zi, iar 1 din 10 nu ia mai mult de o masa pe zi. Potrivit specialistilor in nutritie, mesele neregulate si omiterea uneia dintre mesele principale ale zilei contribuie la aparitia unor tulburari metabolice, prin incetinirea metabolismului si acumularea de kilograme.

Pe langa mesele neregulate, studiul a mai evidentiat ca 47% dintre persoanele cu probleme de greutate consuma dulciuri si produse de patiserie in exces, 25% consuma mancarea nesanatoasa de tip fast food, 15% dintre acestia consuma mancare gatita in mult ulei si 13% mananca junk food.

Ad in title

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedent(P) DiaRomania, meci demonstrativ in deschiderea Primului Congres de Podiatrie din Romania
Articolul următorMS: A fost finalizat procesul de achizitie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valente