Parintii trebuie sa acorde o atentie deosebita instalarii in masini a scaunelor pentru copii

0
158

Instalarea corecta in masina a scaunelor pentru copii si pregatirea micutilor pentru o calatorie joaca un rol esential, cele doua aspecte contribuind la evitarea ranirii copiilor si chiar la salvarea vietii mai ales in cazul in care masina este implicata intr-un accident.

Desi multi dintre parinti sunt constienti de acest fapt, totusi 95% dintre acestia fac cel putin o greseala semnificativa atunci cand instaleaza scaunul copilului in masina sau il pregatesc pe cel mic pentru calatorie, iar 86% (in special mamele cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani) isi aseaza copilul in scaunul auto intr-o pozitie incorecta , se arata intr-un comunicat de presa primit la adresa redactiei www.sanatateatv.ro, care citeaza rezultatele unui studiu publicat de Journal of Pediatrics.

Desi parintii cauta informatii despre caracteristicie scaunelor pentru copii inainte de a le achizitiona, multi dintre acestia nu citesc sau nu citesc cu atentie instructiunile de instalare a acestora, de aici aparand si greselile in montarea dispozitivelor.

Tot pentru siguranta copilului, parintii trebuie sa schimbe scaunul copilului odata cu inaintarea acestora in varsta si cresterea lor in greutate.

De asemenea, trebuie stiut ca legea prevede amenzi, in cazul in care copiii nu sunt transportati in conditii de siguranta, utilizandu-se dispozitivele omologate, se mai arata in comunicatul de presa.

Articolul precedent(P) DiaRomania, meci demonstrativ in deschiderea Primului Congres de Podiatrie din Romania
Articolul următorMS: A fost finalizat procesul de achizitie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valente