Studiu: 30 de ani, varsta la care creierul uman se maturizeaza

0
23

Creierul continua sa se dezvolte pana la varsta de 30 de ani, fapt ce contrazice ipotezele lansate pana acum conform carora maturitatea creierului uman este atinsa la sfarsitul pubertatii.

Dupa ce au analizat cortexul prefrontal, adica zona de responsabilitate, capacitate de planificare, prioritizare sau stapanire a impulsurilor, cercetatorii au ajuns la concluzia ca omul este capabil sa ia decizii bune numai la varsta de 30 de ani. in acest context, anumite decizii luate inainte de 30 de ani pot fi considerate premature, sustin specialistii.

De asemenea, cercetatorii de la Institutul American pentru sanatate mentala sustin ca perioada cuprinsa intre 18 si 29 de ani trebuie considerata a fi un proces distinct. in aceasta perioada, individul este definit ca adult emergent, fapt pentru care ar trebui tolerata indecizia in ceea ce priveste orientarea si optiunile in viata ale oamenilor.

Ad in title
Articolul precedentO singura universitate din Romania va coordona proiectul de cercetare in terapia personalizata a cancerului
Articolul următorPersoanele bolnave de cancer, intr-o lupta continua cu sistemul de sanatate