Studentii UMF Iasi: Cursul de etica si non-discriminarea in sistemul de sanatate, important in pregatirea profesionala

0
170

Studentii de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi au confirmat faptul ca optionalul „Etica si non-discriminarea grupurilor vulnerabile in sistemul de sanatate”, de care acestia au beneficiat in anul universitar 2011- 2012, este extrem de important in pregatirea lor profesionala. Iar asta cu atat mai mult cu cat optionalul prezinta notiuni de natura deontologica, etica si juridica, precum si stiinte umaniste, pentru cunoasterea traditiei si civilizatiei altor grupuri vulnerabile si a altor grupuri etnice, se arata intr-un comunicat de presa remis SanatateaTv.ro.

De asemenea, studentii au reconfirmat ca acest curs optional ii ajuta pe ei ca viitori profesionisti in construirea unei relatii neinfluientate de prejudecati cu pacientii apartinand altor grupuri etnice, fiind un curs care deschide viziunea asupra practicarii medicinei, care ii face mai responsabili fata de actiunile lor si care le da posibilitatea sa invete sa aplice un comportament corect si nediscriminatoriu fata de pacientii apartinand grupurilor vulnerabile.

Toate aceste concluzii insotite si de recomandari ferme catre ceilalti studenti din invatamantului medical universitar din Romania de a alege acest curs au fost cuprinse intr-o declaratie comuna semnata si asumata de catre toti cei care au luat parte la atelierul intercultural a€œSanatate, Nediscriminare, Interculturalitate”, desfasurat in perioada 21 -24 august 2012 la Jupiter. Atelierul a fost organizat in cadrul proiectului „Interculturalitate si nediscriminare in sistemul de sanatate din Romania”, fiind sustinut de Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala (ADIS), in parteneriat cu Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si Universitatea de Medicina si Farmacie a€œGr. T. Popa” din Iasi.

Articolul precedentO singura universitate din Romania va coordona proiectul de cercetare in terapia personalizata a cancerului
Articolul următorPersoanele bolnave de cancer, intr-o lupta continua cu sistemul de sanatate