Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018

0
222

Astazi s-a dat startul primei editii din acest an a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!”, organizata de Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB), in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti si Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”.

Zilnic, pana pe 27 aprilie, intre orele 8.30 si 13.30, doritorii pot dona sange in centrele de recoltare de la Palatul Facultatii de Medicina (bd. Eroii Sanitari, nr. 8) si de la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti (str. Dr. Constantin Caracas, nr. 2), anunta un comunicat de presa sosit de adresa redactiei www.sanatateatv.ro .

Prima editie a campaniei de anul acesta se desfasoara sub deviza „Nevoia este constanta! Recunostinta este instanta”.

„Ne dorim sa ajutam oamenii sa constientizeze ca nu este suficient sa doneze numai in cazul unor calamitati sau in cazul in care cineva drag este in suferinta. Nevoia de sange este CONSTANTĂ! Campania noastra nu este numai o campanie de donare de sange, ci si de informare si responsabilizare sociala. Asteptam la campania noastra donatorii constanti, precum si persoanele eligibile pentru a dona sange, dar care nu au facut acest lucru pana acum”, spun coordonatorii principali ai acestei editii a campaniei, Delia Vasile si Cristiana Voicu, studente in anul IV ale Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Potrivit statisticilor, in Romania doar 1,7% din populatie doneaza sange, in contextul in care, in fiecare zi, la nivel national este nevoie de minim 1.000 litri de sange , iar 450 ml de sange donat ar putea salva trei vieti, se arata in comunicatul de presa.

incepand din anul 2008, „Doneaza sange! Fii erou!”este un eveniment organizat bianual la nivel national de catre asociatiile studentilor la medicina si isi propune sa combata deficitul de sange si produse de sange din unitatile spitalicesti din Romania prin organizarea unei colecte extinse de sange si prin sustinerea unei puternice campanii de informare si responsabilizare sociala, mai informeaza documentul.

Campania de sensibilizare cu privire la actul nobil al donarii de sange si recoltarea propriu-zisa se desfasoara in acest an sinergic in toate centrele membre ale Federatiei Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR) si anume in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov, Sibiu, Timisoara, Oradea, Targu-Mures si Craiova, subliniaza comunicatul de presa.

Articolul precedentNorma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata
Articolul următorFederatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas