Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas

0
263

Reprezentantii Federatiei Sindicale Hipocrat si-au anuntat sprijinul fata de actiunile de protest anuntate de membrii Sanitas. Potrivit unui comunicat de presa, ei se declara „indignati de atitudinea autoritatilor fata de problemele generate de iresponsabilitatea cu care au redactat si au inteles sa aplice principiul echitatii in Legea Salarizarii si in regulamentul de sporuri”.

„intalnirea cu managerii de spitale si comportamentul inadecvat fata de personalul medical, in ansamblu, sunt menite sa arate lipsa de respect cu care am fost si suntem tratati, daca mai era nevoie de o confirmare. in fond, nimeni nu a fost preocupat sa rezolve problemele fundamentale ale salarizarii, iar totul se rezuma la o miscare de imagine cu consecinte dezastruoase pentru sistemul medical”, a declarat presedintele Federatiei Sindicale Hipocrat, Ion Cotojman, in comunicatul de presa.

Potrivit acestuia, legea salarizarii genereaza o stare de confuzie si de tensiune intre personalul medical si pacienti.

„Primii sunt clar nedreptatiti, din greseala ori cu rea-vointa, iar pacientul parca nu conteaza. Nu conteaza ca fondurile sunt tot mai putine, ca managerii sunt pusi in situatia de a alege ce sa faca cu banii: sa ofere salarii ori sa asigure un act medical de calitate. Nu conteaza niciun argument, atat timp cat vina apartine a€œceluilalt”: legea e scrisa bine, dar e prost inteleasa, managerii sunt cei care nu stiu sa gestioneze banii, desi au din plin, personalul medical – biologi, chimisti, asistenti medicali, infirmiere, ingrijitoare, brancardieri, registratori medicali, si cel din asistenta sociala isi declara nemultumirea fara sa aiba si o justificare pentru aceasta”, a mai explicat Ion Cotojman.

Federatia Sindicala Hipocrat apreciaza ca unitatea si solidaritatea personalului din Sanatate este singura cale prin care se mai poate rezolva aceasta situatie, in fata unor autoritati care traiesc si expun o realitate paralela.Prin urmare, incurajeaza orice actiune de protest in perioada 11 – 15 mai, se arata in comunicatul de presa.

Articolul precedentStudentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Articolul următorPrognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare