OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial

0
183

Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau partial vaccinati,subliniaza Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) cu prilejul Saptamanii Mondiale a Imunizarii, marcata anul acesta intre 24 si 30 aprilie.

Potrivit OMS, rata globala de acoperire a vaccinarii a stagnat la 86%, neinregistrandu-se schimbari semnificative in ultimul an.

Anul acesta, in contextul Saptamanii Mondiale a Imunizarii, reprezentantii OMS subliniaza necesitatea unei actiuni colective de asigurare a faptului ca fiecare persoana este protejata de bolile care pot fi prevenite prin vaccinare.

Campania de anul acesta se desfasoara sub tema „Protejati impreuna, #vaccinurilefunctioneaza” si incurajeaza populatia sa depuna eforturi suplimentare pentru a creste rata de imunizare in scopul binelui global.

Pentru a se obtine acest lucru, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda autoritatilor sa investeasca in eforturile de imunizare si sa transforme vaccinurile intr-o prioritate, iar oamenilor sa se vaccineze si sa-si vaccineze membrii familiei.

in anul 2018, Saptamana Mondiala a Imunizarii are ca scop sporirea imunizarii in lumea intreaga, cu un accent deosebit pe sublinierea rolului pe care fiecare persoana il poate avea in acest sens.

Articolul precedentNorma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata
Articolul următorFederatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas