Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti

0
269

Elevii din Bucuresti vor beneficia de cursuri de educatie pentru sanatate in cadrul carora vor afla cat de importante sunt vaccinurile, a anuntat dr. Turkes Ablachim, director general adjunct la Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale, cu ocazia lansarii Saptamanii Europene a Imunizarii 2018.

Cursurile vor fi sustinute pana la finalul anului scolar de catre medicii de familie si de catre medicii specializati in problematica imunizarii.

„Importanta educatiei in sanatate in privinta vaccinarii trebuie sa inceapa inca de la varsta scolara, iar informarea trebuie facuta din surse controlate, documentate stiintific. Parintii trebuie sa inteleaga ca importanta vaccinarii este esentiala pentru sanatatea copiilor si totodata trebuie sa cunoasca riscul provocat de imbolnavire”, a declarat dr. Turkes Ablachim, director general adjunct la Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale.

in 2018, Saptamana Europeana a Imunizarii are loc in perioada 23-29 aprilie si isi propune sa sensibilizeze societatea civila asupra importantei vaccinarii atat in randul parintilor, cat si in randul populatiei generale prin intermediul medicilor de familie.

„Pentru a asigura protectia unui copil, vaccinarea se efectueaza in prima perioada a vietii, atunci cand acest copil este extrem de vulnerabil la imbolnavire, iar gravitatea infectiilor il poate lasa invalid pe viata sau il poate ucide. Copiii nu pot decide pentru viata lor. insa, un parinte corect informat de catre personalul medical este un parinte care va putea lua decizii corecte pentru sanatatea copilului sau”, a declarat dr. Valeria Herdea, presedintele Asociatiei Romane pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie.

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, pana la 20 aprilie 2018, in Romania, s-au inregistrat 12.368 de cazuri de rujeola, dintre care 49 de decese.

Romania se afla inca in epidemie de rujeola, cu o rata a vaccinarii in trend descendent.

Potrivit Institutului National de Sanatate Publica, in 2016, acoperirea vaccinala cu vaccinul antirujeolic era de 87,1% (doza I) si la 74,5% (doza a II-a), cu mult sub limita de 95 % recomandata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Articolul precedentNorma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata
Articolul următorFederatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas