Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila”

0
5

Cu prilejul Saptamanii Mondiale a Imunizarii, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a vorbit despre importanta existentei unui cadru legislativ in privinta vaccinarii. in acest context, ea a spus ca legea vaccinarii trebuie sa reprezinte o prioritate.

„Legea vaccinarii trebuie sa reprezinte o prioritate pentru noi. Avem nevoie de un cadru legislativ pentru binele copiilor nostri. Decizia parintilor cu privire la vaccinarea copiilor trebuie sa fie luata in urma informarii, in mod responsabil. Sa nu uitam ca prin vaccinare au fost eradicate multe boli si datorita vaccinurilor astazi nu mai avem poliomielita sau alte afectiuni care ne mutilau sau chiar omorau copiii”, a afirmat Sorina Pintea intr-un comunicat de presa.

Potrivit ministrului, pana in prezent nu s-au facut campanii suficient de puternice de convingere a parintilor privind beneficiile vaccinarii.

„Cred ca nu s-au facut campanii suficient de agresive pentru a putea convinge parintii sa se informeze despre beneficiile vaccinarii. Pana la aparitia unui cadru legal, intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila.”,a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

in prezent, la nivel national, se inregistreaza o scadere dramatica a acoperirii vaccinale la vaccinurile incluse in cadrul Calendarului National de Vaccinare, care se situeaza sub limita de 95 % recomandata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, conform unui comunicat de presa emis de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

Potrivit documentului, la nivelul anului 2016 pentru copiii in varsta de 18 luni, acoperirea vaccinala la nivel national si pe tipuri de vaccinuri a inregistrat valori de 95,4% pentru BCG, 87,8% pentru HepB, 68,1% pentru DTP, HiB si VPI, si respectiv 76,8% pentru ROR.

Articolul precedentNorma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata
Articolul următorFederatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas