Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata

0
66

Norma de hrana a bolnavilor internati in spitalele din Bucurest, administrate de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) va creste cu 50%, se arata intr-un comunicat de presa.

Propunerea a fost facuta de primarul general al capitalei, Gabriela Firea, si a fost votata in unanimitate de catre consilierii generali.

„in baza referatelor primite la ASSMB de la managerii spitalelor aflate in Administrarea Municipiului Bucuresti, am propus majorarea normei de hrana pentru bolnavii internati in aceste spitale cu 50% fata de valorile prevazute in HG 665/2016. Potrivit actului normativ, in prezent valoarea maximala a hranei zilnice pentru un pacient este cuprinsa intre 7 si 19,4 lei, in functie de modul de spitalizare si de afectiuni”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, decizia a fost luata de comun accord de catre toti specialistii, acestia fiind de parere ca hrana pacientilor este o componenta importanta a procesului de insanatosire, complementara sau, in unele cazuri, legata direct de actul medical.

Potrivit datelor furnizate in comunicatul de presa, la Spitalul Gomoiu, norma de hrana pe zi pentru pacientii cu varste 0-3 ani creste de la 10 lei la 15 lei, iar pentru cei cu varste intre 3-18 ani creste de la 12 lei la 18 lei, la Maternitatea Filantropia, pentru gravide sau lauze norma de hrana va creste in medie de la 15 lei la 22,5 lei.

Aceeasi majorare de la 15 la 22,5 se aplica si pentru pacientii cu diabet de la Spitalul Sf. Maria, pacientii cu hepatita sau afectiuni oncologice tratati la Spitalele Carol Davila, Cantacuzino sau Victor Babes.

Pentru pacientii de la Spitalul Foisor cu probleme ortopedice, valoarea normei de hrana creste de la 10 la 15 lei, iar la Spitalul Victor Babes, pentru unele categorii de bolnavi cu afectiuni mai grave -TBC, HIV, SIDA , norma de hrana creste de la 16 la 24 de lei, se mai arata in comunicatul de presa.

Articolul precedentFederatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai
Articolul următorMinistrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila”