Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania

0
152

Campania „Dona€™t Delay, Connect Today”, organizata de Liga Europeana impotriva Reumatismului (EULAR), a fost lansata si in tara noastra de catre Liga Romana Contra Reumatismului si Societatea Romana de Reumatologie, informeaza un comunicat de presa.

Campania are in vedere constientizarea populatiei cu privire la bolile reumatice printr-o serie de actiuni ce se vor desfasura pe 19 si 20 aprilie, in doua centre comerciale mari din Bucuresti.

Potrivit datelor publicate in comunicatul de presa, la nivel global, aproximativ 1,7 miliarde de oameni sufera de boli reumatice. in Europa, bolile reumatice afecteaza circa 120 de milioane de persoane. in Romania, statisticile arata ca peste 600.000 de persoane (3% din populatie) sufera de boli reumatice de tip inflamator.

Bolile reumatice si musculo-scheletale reprezinta cea mai frecventa forma de boala cronica, potrivit specialistilor. in aceasta categorie sunt incluse peste 200 de afectiuni, intre care poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, artroza, fibromialgia, lupusul sau guta, se mai arata in comunicatul de presa.

Articolul precedentFederatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai
Articolul următorMinistrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila”