Streinu-Cercel: Nu ar trebui să mai vedem pe nimeni pe stradă fără mască

0
311

Managerul Institutului de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş” din Bucureşti, Adrian Streinu-Cercel, a declarat că nu ar trebui să mai vedem pe nimeni pe stradă fără mască și toată lumea ar trebui să o poarte de dimineață și până seara.

Și asta pentru că virusul se găsește în atmosferă, pe stradă, mai ales în zonele ultra circulate, cu mașini în trafic, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

“Vă dați seama că acele mașini ridică pur și simplu în aerul pe care noi îl respirăm o serie de particule care unele dintre ele sunt contaminate și cu SARS-CoV-2”, a spus Adrian Streinu-Cercel, la un post de televiziune.

Medicul Adrian Streinu-Cercel a afirmat că în momentul în care o persoană respiră și eliberează virusul în aer, acesta pleacă cu circa 7 metri pe secundă.

“De aici nevoia de distanțare fizică și obligativitatea de purtare a măștii. Chiar dacă sunt la o distanță de 2 metri, distanța de 2 metri nu mă protejează dacă eu nu am o mască care să mă protejeze de pătrunderea virusului”, a precizat Streinu-Cercel.

Articolul precedentEMA a lansat o evaluare de siguranță privind efectele remdesivir asupra rinichilor
Articolul următorTrei centre de informare toxicologică ale unor spitale vor furniza recomandări medicale în caz de urgență