Stilul de viata sanatos impiedica aparitia bolilor cardiovasculare

0
30

Un stil de viata sanatos prin exercitii fizice regulate, alimentatie sanatoasa, consum moderat de alcool si prin pastrarea masei corporale in limite normale, influenteaza riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare, potrivit www.dailymail.co.uk.

Oamenii de stiinta din Finlanda au realizat un studiu la care au participat aproximativ 10.000 de barbati si peste 11.000 de femei, cu varste cuprinse intre 25 si 74 de ani, care nu s-au confruntat niciodata cu hipertensiune arteriala.

Cercetarea a durat 16 ani, timp in care participantilor li s-a monitorizat stilul de viata. in final, specialistii au constatat ca 709 barbati si 890 de femei prezentau niveluri ridicate ale tensiunii arteriale. Participanti cu niveluri ridicate ale hipertensiunii arteriale nu au tinut cont de cei patru factori ai unui stil de viata sanatos, alimentatie echilibrata, miscare, greutate in limite normale si consum moderat de alcool. Cercetarea este cu atat mai importanta cu cat trecerea la un stil de viata sanatos i-ar putea ajuta pe cei care au probleme cu hipertensiunea arteriala.

Ad in title

in tarile dezvoltate riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arteriala, este de 90%. in ceea ce priveste Romania, 49% dintre romani sufera de hipertensiune arteriala.

Articolul precedentExcesul de alcool impiedica refacerea dupa experiente traumatizante
Articolul următorMinisterul Sanatatii va verifica conditiile igienico-sanitare din unitatile de invatamant din tara