Ministerul Sanatatii va verifica conditiile igienico-sanitare din unitatile de invatamant din tara

0
29

Ministerul Sanatatii va demara o serie de actiuni de control in unitatile de invatamant odata cu inceperea noului an scolar. Astfel, in perioada 18-27 septembrie 2012, inspectorii sanitari din Directiile de Sanatate Publica vor efectua verificari in scoli, internate si cabinete medicale scolare pentru asigurarea activitatilor scolare, dar si a asistentei medicale in conditii igienico-sanitare corespunzatoare, inclusiv a imunizarilor obligatorii prevazute in calendarul national de vaccinare, potrivit unui comunicat de presa.

a€œCa in fiecare an, organizam aceste controale in unitatile de invatamant, dar si in cabinetele medicale scolare pentru a stii care sunt conditiile igienico-sanitare la debutul noului an scolar. Pentru neconformitatile depistate se vor acorda termene de remediere a deficientelor, dar se vor aplica si sanctiuni contraventionale, acolo unde este necesar, in conformitate cu legislatia in vigoare”, a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

Actiunile de verificare se vor realiza atat in unitatile din mediul urban, cat si in cele din mediul rural. in cadrul acestor controale, se vor verifica conditiile igienico-sanitare din salile de clasa, dar si din incinta unitatii scolare. Se va urmari daca salile de clasa au mobilierul specific, daca iluminatul este suficient, natural si artificial si daca microclimatul este corespunzator. De asemenea, vor fi inspectate si laboratoarele, salile de sport si atelierele scolare.

Ad in title

Inspectorii sanitari vor verifica daca este asigurata apa potabila curenta si vor face analize acolo unde este cazul. Grupurile sanitare, sistemul de canalizare a apelor uzate menajere, dar si blocurile alimentare din camine si internate vor fi controlate in conformitate cu normele aflate in vigoare. Şi internatele si cabinetele medicale vor fi inspectate din punct de vedere al conditiilor igienico-sanitare, al aprovizionarii cu apa potabila, dotarea cu materiale sanitare si medicamente, dotarea cu materiale de dezinfectie si curatenie.

De asemenea, inspectorii vor verifica daca angajatii au efectuat controalele medicale periodice.

Articolul precedentStilul de viata sanatos impiedica aparitia bolilor cardiovasculare
Articolul următorConsultatia la medic a copilului inainte de a incepe scoala este obligatorie