Stella Kyriakides: Varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă în acelaşi timp

0
68

Comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, a atras atenția vineri, după vizitarea centrului de vaccinare anti-COVID-19 de la Petrești, județul Dâmbovița, alături de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, că ”varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă în acelaşi timp” și că această variantă va deveni dominantă în Europa până în august.

În acest context, comisarul a îndemnat la o intensificare a eforturilor în perioada imediat următoare în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID-19.

”Numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni, odată cu apariţia variantei Delta. Este o variantă de virus mai contagioasă şi singurul nostru scut de protecţie este vaccinul. Avem nevoie să ne vaccinăm cu ambele doze sau cu singura doză de la Johnson&Johnson. De aceea, vă adresez un mesaj şi o rugăminte simplă: ne aflăm aici pentru a vă arăta sprijinul din partea Comisiei Europene în efortul de vaccinare care se desfăşoară în ţara dumneavoastră”, a declarat comisarul european Stella Kyriakides.

Ad in title

În ceea ce privește rata de vaccinare împotriva noului coronavirus în România, Kyriakides este de părere că aceasta ar trebui să crească și îi îndeamnă pe români să se vaccineze.

”Suntem conştienţi şi vedem eforturile pe care le faceţi, dar este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români. Nu trebuie să ne complacem în situaţia în care ne aflăm în prezent. Trebuie să facem mult mai multe eforturi în săptămânile care urmează. Varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă în acelaşi timp. Aşadar, îi îndemn pe români să ia decizia corectă de a se proteja pe ei înşişi şi pe cei din jurul lor şi să se vaccineze”, a menționat Stella Kyriakides.

Articolul precedentIoana Mihăilă: Pregătim cadrul pentru a extinde vaccinarea în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor
Articolul următorEXCLUSIV Preşedintele Asociaţiei Transplantaţilor: Trebuie să privim boala ca pe un partener de viață