Ioana Mihăilă: Pregătim cadrul pentru a extinde vaccinarea în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor

0
180

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat vineri, în cadrul conferinței de presă susținute la Centrul de vaccinare de la Petrești, județul Dâmbovița, că în acest moment este în pregătire cadrul de extindere a vaccinării în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor, dar și pentru a stimula medicii de familie să vaccineze pe oricare dintre doritori inclusiv la domiciliu.

”Împreună cu Comitetul Național pentru Coordonarea activităților de vaccinare ne concentrăm acum pe impulsionarea campaniei de vaccinare prin a ajunge cât mai aproape de cei vulnerabili și de cei din mediul rural. În acest sens pregătim cadrul pentru a extinde vaccinarea în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor, dar și pentru a stimula medicii de familie să vaccineze pe oricare dintre doritori inclusiv la domiciliu. Fac un apel și, de asemenea, le mulțumesc medicilor de familie pentru implicare și îi rog să continue să își vaccineze pacienții așa cum îi rog să continue să informeze”, a declarat ministrul Sănătății.

În același timp, Ioana Mihăilă a avut un mesaj și către pacienți, de data aceasta în calitate de medic.

Ad in title

”În calitatea mea de medic vreau să le transmit pacienților mei și tuturor pacienților din țară că vaccinurile sunt sigure, că indiferent dacă suferă de boli neoplazice, de cancere, de diabet, de boli cardiovasculare, de boli autoimune, vaccinarea este sigură și eficientă. Vă rog să vă informați din surse sigure și să alegeți să vă vaccinați”, a subliniat ministrul Mihăilă.

Articolul precedentApel al CMMB cu ocazia Zilei Naționale a Donatorului de organe: Activitatea de transplant trebuie revigorată
Articolul următorStella Kyriakides: Varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă în acelaşi timp