Societatea Romana de Hipertensiune demareaza la Pitesti prima editie a Cursului National de Management al Bolnavului hipertensiv – Actualitati in diagnostic si Tratament (COMBAT).

Cursul se va desfasura vineri, 2 noiembrie 2012, in Aula Universitatii „Constantin Brancoveanu” Pitesti, in intervalul orar 09.00 – 18.00.

Manifestarea se adreseaza medicilor de familie, cardiologi, internisti, nefrologi, diabetologi, neurologi din Judetul Arges si din zonele adiacente, si isi propune informarea lor cu privire la cele mai noi date despre diagnosticarea si tratamentul corect al hipertensiunii arteriale.

Cursul va aduce in prim plan teme bazate pe informatii de ultima ora, sustinute de unii dintre cei mai reputati profesionisti in domeniul hipertensiunii arteriale: prof.univ.dr. Maria Dorobantu (Evaluarea variabilitatii TA, semnificatia ei prognostica si terapii adecvate pentru corectarea acestui parametru), prof.univ.dr. Decebal Hudita (HTA in sarcina, monitorizarea si tratamentul unei gravide cu HTA anterioara sarcinii, substratul fiziopatologic, monitorizarea si tratamentul preeclampsiei), sef.lucr.dr. Roxana Darabont (Masurarea ambulatorie a TA – definitie, metodologie, semnificatie prognostica a masuratorilor, indicatii in raport cu celelalte tehnici de masurare si discutii cu medicii din audienta),dr. Paul Gusbeth-Tatomir (Asocierea dintre HTA, DZ si boala renala, evaluarea afectarii renale si tratamentul specific a± forme clinice rezistente la tratament), dr. Luminita Ardelean (Managementul HTA la pacientii dializati cronic), dr. Mihai Vasile (HTA – factor de risc pentru AVC, tratamentul HTA in faza acuta si pe termen lung in AVC ischemic si hemoragic).

Cursul are o structura dinamica, ce mizeaza pe interactivitatea dintre speakeri si medicii participanti, pe baza cazurilor clinice prezentate la inceputul fiecarei sesiuni in parte.

a€œLa prima editie a cursului C.O.M.B.A.T., de la Pitesti, vom prezenta o serie de cazuri clinice ilustrative, atat pentru monitorizarea corecta a tensiunii arteriale, cat si pentru diagnosticarea si tratarea complicatiilor acesteia. Analiza studiilor de caz va avea la baza ghidurile actuale de practica medicala din hipertensiunea arteriala”, a declarat prof.univ.dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Cursul C.O.M.B.A.T, editia Pitesti, este organizat stiintific de Societatea Romana de Hipertensiune, sub egida UMF a€œCarol Davila” Bucuresti si a Colegiului Medicilor – Filiala Arges. Evenimentul este creditat de Colegiul Medicilor din Romania cu 6 puncte EMC.

Director curs: prof.univ.dr. Maria Dorobantu.

Parteneri: Servier Pharma si Pfizer Cardiology

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Informatii despre manifestare si inscrieri gasiti si pe www.societate-hipertensiune.ro