Conferința de presă online „Persoana cu diabet zaharat, mai vulnerabilă ca oricând”, organizată de SRDNBM

0
147

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice (SRDNBM) organizează, duminică, în contextul Zilei Mondiale a Diabetului, conferința de presă online „Persoana cu diabet zaharat, mai vulnerabilă ca oricând”.

Diabetul zaharat este un factor de risc pentru dezvoltarea de forme grave de COVID-19 și, mai mult decât atât, există date ce sugerează că infecția cu virusul SARS-CoV-2 poate duce la declanșarea diabetului zaharat la unele persoane sau la dezechilibrarea acestuia. Datele oficiale arată că aproape o treime dintre decesele provocate de COVID-19 în România s-au înregistrat în rândul persoanelor cu diabet zaharat.

La nivel mondial, cercetătorii au constatat că peste 40% dintre persoanele cu diabet zaharat internate în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2 necesită asistență medicală în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

La conferința de presă, organizată duminică, de la ora 11.00, vor participa:

  • Prof. dr. Romulus Timar – Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
  • Col. șef lucr. dr. Valeriu Gheorghiță – Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19
  • Prof. dr. Florentina Furtunescu – Medic sănătate publică și management, Pro-rector Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București
  • Cristina Petruț – Prima persoană căreia i-a fost instalată o pompă de insulină în România, Vicepreședintele Federației Asociațiilor Diabeticilor din România
  • Prof. dr. Daniel Coriu – Președintele Colegiului Medicilor din România

De asemenea, în cadrul conferinței de presă, dr. Gabriel Diaconu va avea o intervenție cu privire la comportamentul persoanelor cu boli cronice, aflate la risc, în timpul pandemiei de COVID-19.

Proiectul „Persoana cu diabet zaharat mai vulnerabilă ca oricând” face parte din campania Controlează-ți Diabetul – ediția 2021, derulată anual de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în contextul Zilei Mondiale a Diabetului.

Evenimentul va fi transmis pe pagina de Facebook și pe site-ul Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice https://societate-diabet.ro.

Articolul precedentGCS: Niciun pat liber la ATI COVID în spitalele din România
Articolul următorTobă de porc, retrasă de la comercializare de ANSVSA