GCS: Niciun pat liber la ATI COVID în spitalele din România

0
228

Sâmbătă, în spitalele din România nu era disponibil niciun pat la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, a informat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

”În data de 13 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.731 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 158 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale”, transmite GCS.

La acest moment, 1.743 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

”La  nivel național, la acest moment  nu este disponibil nici un pat  liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, informează GCS.

Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

”Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, mai arată sursa citată.

Articolul precedentGCS: 4.006 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. La ATI sunt internați 1.743 pacienți
Articolul următorConferința de presă online „Persoana cu diabet zaharat, mai vulnerabilă ca oricând”, organizată de SRDNBM