Sprijin umanitar tulcean pentru o tanara cu maladia Friedreich

0
213

Consiliul Local al municipiului Tulcea a aprobat joi, in prima sedinta in plen, acordarea unui ajutor umanitar in valoare de 1.000 de euro unei tinere care are maladia Friedreich, transmite corespondentul AGERPRES.

Boala tinerei a debutat la un an si jumatate, cu tulburare de mers, ea agravandu-se dupa ce tatal sau a avut o tentativa de sinucidere.
in urma cu doi ani, tanara in varsta de 25 de ani a cunoscut un medic grec care i-a asigurat cheltuielile necesitate de internarea intr-un spital din tara sa, in 2007 personalul medical din aceasta institutie recomandandu-i o interventie de specialitate intr-o clinica din Austria.

Suma necesara pentru realizarea acestei operatii este de 66.000 de euro, Casa de Asigurari Sociale urmand sa plateasca 46.200 de euro.
Familia tinerei de 25 de ani nu detine in momentul de fata decat 1.500 de euro din cei 19.800 de euro, iar consilierii locali au fost de acord, joi, sa o sprijine, alocand 1.000 de euro.

Maladia Friedreich este foarte rara, ea afecteaza maduva spinarii si creierul mic, tanara riscand, astfel, sa ramana imobilizata.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentPrimul centru de procesare si depozitare de celule stem
Articolul următorTeoria lui Darwin, o polemica ce dureaza de un secol si jumatate