Sportul poate reduce nevoia de a fuma

0
185

Un nou studiu efectuat pe soareci a demonstrat felul in care efortul fizic poate influenta pofta de tutun.

Timp de 14 zile, o echipa de cercetatori din Marea Britanie a expus soareci la nicotina, dupa care i-a supus unor programe de alergat de cate 24 sau 2 de ore pe zi sau repaus complet.

in ultima zi de studiu, oamenii de stiinta au analizat portiuni din creierul cobailor, dar si simptomele de abstinenta tabagica.

Ei au descoperit ca soarecii suspusi efortului fizic au prezentat o reducere a severitatii simptomelor de abstinenta tabagica, in comparatie cu cei care nu au facut deloc miscare.

Mai mult de atat, in cazul cobailor supusi efortului fizic, ei au observat o crestere a activitatii unuia dintre receptorii nicotinici. Receptorul este localizat in hippocampus, o zona cerebrala asociata cu crearea de amintiri noi si implicata in tulburarile de dispozitie.

Rezultatele studiului au fost publicate in revista de specialitate British Journal of Pharmacology

Articolul precedentMinisterul Sanatatii a semnat contractele de achizitie pentru 14 computere tomograf si 24 de aparate RMN
Articolul următorPresedintele CNAS: Bugetul anului 2018 prevede o crestere de peste 15%. Pentru medicina de familie avem o crestere de 17%