Ministerul Sanatatii a semnat contractele de achizitie pentru 14 computere tomograf si 24 de aparate RMN

0
3

Ministrul Sanatatii, prof.dr. Florian Bodog, a semnat astazi, contractele de achizitie a 14 echipamente Computer Tomograf, a 24 aparate de Rezonanta Magnetica si a 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicala de imagistica utilizata pentru stocarea, recuperarea, prezentarea si partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).

Aparatura medicala va fi folosita pentru dotarea a 30 de spitatele judetene si din Bucuresti din care aceste echipamente lipsesc.

„Astazi indeplinim o promisiune din Programul de Guvernare, care prevede un CT si un RMN pentru fiecare spital care nu are astfel de echipamente. Nu ne-am limitat doar sa bifam o masura, ci am inlocuit si echipamentele vechi din spitale, care nu mai puteau fi utilizate. Pentru prima data in istoria sistemului public de sanatate, facem achizitii de aparatura imagistica medicala pentru a crea, la nivel national, o retea de imagistica medicala sustenabila si interconectata”, a afirmat ministrul Sanatatii, prof. dr. Florian Bodog.

Echipamentele vor fi achizitionate in baza Acordului de imprumut cu Banca Mondiala, in valoare totala de 250 de milioane euro, accesat in anul 2014 si care a fost deblocat la inceputul anului 2017.

Acordul mai prevede constructia de sectii noi ATI si UPU, Centre de mari arsi, blocuri operatorii si reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialitati, precum si achizitii de echipamente necesare in sectiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliatie, imagistica, radioterapie si screening afectiuni oncologice.

Articolul precedentMancatul zilnic la ore fixe poate imbunatati calitatea vietii persoanelor care sufera de tulburari neurodegenerative
Articolul următorSportul poate reduce nevoia de a fuma