Chimioterapia potentata, o metoda de tratament inovator impotriva cancerului

0
3

Peste 15 mii de persoane au beneficiat de un tratament inovatorin lupta cu cancerul. Chimioterapia potentata de insulina a fost folosita pentru a trata pacienti aflatiin stadii avansate ale bolii, iar rata de succes a fost de 80%.

„Chimioterapia potentata de insulina, este metoda care transforma vulnerabilitatea celulelor canceroaseintr-o metoda eficienta de tratament. Lainceputul fiecarei cure de tratament se scade valoarea glicemiei prin injectare de insulina / fapt care face ca aceste celule canceroase sa capteze cu pofta substantele de chimioterapie injectate ulterior”, a explicat prof. dr Bülent Berkarda, cel care ainceput sa aplice aceasta metoda terapeuticain urma cu sapte ani,in Turcia.

Potrivit medicului oncolog turc, acest tratament afecteaza un numar mic de celule sanatoase si de aceea pacientii au raportat efecte secundare mai putin severe decat cele resimtitein urma chimioterapiei clasice.

„Chimioterapia potentata de insulina poate fi folositain tratarea tuturor tipurilor de cancer,insa alaturi de alte tratamente de sustinere aditionale ofera sansa la viata pacientilor cu cancer de grad 3 sau 4 care nu pot tolera un tratament clasic de chimioterapie”, a adaugat prof. dr Bülent Berkarda.

Metoda a fost prezentatain cadrul unei conferintei care a avut loc la Instanbul, iar tratamentul este disponibil siin tara noastra. 

Articolul precedentMancatul zilnic la ore fixe poate imbunatati calitatea vietii persoanelor care sufera de tulburari neurodegenerative
Articolul următorSportul poate reduce nevoia de a fuma