Spitalul Militar Central: Ultimele zile de testare gratuită pentru cancerul colorectal

0
378
În luna octombrie, programul de screening pentru cancer colorectal ROCCAS II București -Ilfov se derulează, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 10.00 – 14.00, la punctul de testare organizat în incinta Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.
„Dacă aveți între 50 și 74 de ani și domiciliul în București sau Ilfov, vă așteptăm, cu buletinul- cartea de identitate, să luați, gratuit, testul FIT pentru depistarea hemoragiilor oculte. Testul este neinvaziv, nedureros și se face foarte ușor, la domiciliul dumneavoastră.
Nu trebuie să fiți asigurat pentru a face testul FIT.
Pentru a intra în această campanie, puteți veni direct la Spitalul Militar sau vă puteți înscrie pe formularul de la umătorul link și un reprezentant COPAC vă va contacta pentru toate detaliile:
https://www.copac.ro/testare-gratuita-pentru-cancerul…/” – informează Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC).
Potrivit reprezentanților medicali, peste 43.000 persoane au ales să se testeze gratuit în cadrul programului de screening gratuit pentru cancer colorectal ROCCAS II București – Ilfov, proiect derulat de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” și COPAC.

Programul de screening ROCCAS II București – Ilfov se încheie la finalul acestui an

Proiectul se desfășoară prin intermediul medicilor de familie înscriși în proiect și al evenimetelor publice de testare de la nivelul comunităților și vizează creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal.

Printre rezultatele previzionate în urma derulării proiectului se numără: identificarea și mobilizarea pentru screening a 50.001 persoane cu vârsta cuprinsă între 50 și 74 ani ce beneficiază de gratuitatea programului de screening pentru identificarea cancerului colorectal, trimiterea la specialist pentru investigații și realizarea a minim 2104 de endoscopii, înființarea unui Centru de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal, pentru regiunea București-Ilfov, în cadrul Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, derularea unei campanii de informare, educare și conștientizare a populației cu privire la serviciile de screening oferite prin proiect cu scopul de a descoperi o boală latentă, de a detecta o boală în stadiile incipiente și de a permite tratarea ei adecvată înainte de a reprezenta o amenințare pentru individ și/sau comunitate, se precizează în comunicatul citat.

Proiectul „Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II București-Ilfov – POCU/757/4/9/136824” a fost demarat începând cu data de 22.07.2020.

Proiectul este cofinanțat din Programului Operațional Capital Uman 2014–2020, în valoare totală de 23.917.666,36 lei, din care valoarea nerambursabilă din FSE este de 19.134.133,08 lei, iar asistența financiară nerambursabilă, din bugetul național, este de 4.406.417,05 lei. Perioada de derulare este de aproximativ 4 ani (iulie 2020 – decembrie 2023), proiectul având ca obiectiv general promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, prin creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru 50.001 de persoane din regiunea București-Ilfov, dintre care minim 53% aparțin grupurilor vulnerabile.

Articolul precedentConf. univ. dr. Diana Loreta Păun: În România, peste jumătate din totalul deceselor poate fi atribuită factorilor de risc comportamentali
Articolul următorEducație privind Tehnicile de Resuscitare de Bază în liceele din Capitală – program derulat în liceele din Capitală