Spitalul comunal Tutova tine copii internati, pentru a obtine mai multe fonduri

0
293

Mai multi copii sunt internati de o perioada lunga de timp in Spitalul Comunal din Tutova, judetul Vaslui, desi conform legii, ar fi trebuit sa fie spitalizati pe o perioada de maxim doua luni.

Directorul Autoritatii de Sanatate Publica, Luminita Costache, a sustinut ca un potential motiv este reprezentat de faptul ca un numar mare de pacienti inseamna si obtinerea a mai multor fonduri. Numarul copiilor internati aduce Spitalului Comunal Tutova 170.000 de lei pe an de la autoritatile locale si 400.000 de lei pe luna de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. La aceasta suma se adauga si 5.000 de euro pe luna de la o fundatie dar si alte beneficii.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si autoritatile sanitare din judet au efectuat un control, pentru investigarea situatiei, si au concluzionat ca nici unul dintre cei 25 de copii spitalizati nu necesita de fapt internare. Conducerea spitalului sustine ca nu intentioneaza sa tina copiii nejustificat, dar parintii sau rudele nu vin sa ii ia de la spital.

Articolul precedentNou-nascuti inversati la spital
Articolul următorImplantarea auditiva, posibila acum si pentru copiii foarte mici