Spitalul Clinic „Sf. Maria” a realizat primul transplant pulmonar de la începutul pandemiei de COVID-19

0
31

Reprezentanții Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) au anunțat că a fost realizat primul transplant pulmonar realizat la Spitalul Clinic „Sf. Maria”, de la începutul pandemiei de COVID-19.

„După o pauză de mai bine de un an și jumătate, practic de la debutul pandemiei de COVID-19, singurul centru autorizat pentru transplant pulmonar în România și-a reluat activitatea operatorie. La finalul unei operații maraton, care a durat mai bine de 10 ore și s-a încheiat cu succes în dimineața zilei de sâmbătă, prin eforturile reputatei echipe care se ocupă de transplant pulmonar la Spitalul Clinic ‘Sfânta Maria’- administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, o femeie de 51 de ani, aflată în stare critică, a primit o nouă șansă la viață. Concret, după încheierea procedurilor de listare pentru șapte pacienți (aprilie-iulie 2021), primul plămân compatibil a fost transplantat cu succes, în ciuda dificultății ridicate a operației, pacienta având un scor LAS (lung allocation score) de 49 și comorbidități imunologice complexe.Potrivit echipei medicale, în prezent pacienta se află internată în secția ATI a Spitalul Clinic ‘Sfânta Maria’ și are o evoluție lent pozitivă”, se arată într-un comunicat al ASSMB.

Articolul precedentSanitas solicită premierului să renunțe la proiectul privind testarea angajaţilor nevaccinaţi pe banii lor
Articolul următorProf. dr. Dorel Săndesc, despre situația din secțiile ATI: Mă tem că vor veni perioade critice