Sanitas solicită premierului să renunțe la proiectul privind testarea angajaţilor nevaccinaţi pe banii lor

0
307

Peste 100 de angajaţi din sistemele sanitar şi de asistenţă socială, membri ai Federaţiei Sanitas, depun, luni, memorii la Guvern, în care solicită prim-ministrului finanţarea adecvată a celor două domenii, dar şi renunţarea la proiectele de lege prin care angajaţii nevaccinaţi din sistemele medical şi de asistenţă socială sunt obligaţi să îşi achite testele medicale anti-COVID.

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas care aşteaptă în faţa sediului Guvernului să depună documentele afişează pancarte inscripţionate cu mesajele:”Dacă ne luaţi nouă dreptul la muncă, greul pandemiei cine o să-l mai ducă?” sau „Sănătatea, 9% din PIB” şi „Nu austeritate în Sănătate”.

În memorii, sindicaliştii Federaţiei Sanitas mai cer eliminarea inechităţii generate de îngheţarea salariilor pentru infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, personalul TESA şi administrativ.

Altă solicitare din memoriu este plata corectă a tuturor sporurilor angajaţilor din cele două sisteme, prin calcularea acestora la nivelul salariului aflat în plată şi nu la nivelul salariului din anul 2018.

Articolul precedentRectorul UMF „Carol Davila”, despre desfășurarea cursurilor în contextul pandemiei
Articolul următorSpitalul Clinic „Sf. Maria” a realizat primul transplant pulmonar de la începutul pandemiei de COVID-19