Rectorul UMF „Carol Davila”, despre desfășurarea cursurilor în contextul pandemiei

0
513

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București, a declarat, la deschiderea anului universitar, că în pofida pandemiei, vor fi depuse toate eforturile pentru ca derularea cursurilor, a laboratoarelor și practicii medicale să fie păstrate în format fizic.

„Împreună cu întreg corpul didactic universitar, vom depune toate eforturile ca, în pofida acestei pandemii, să păstrăm derularea cursurilor, a laboratoarelor și a componentei de practică medicală, în format fizic pentru ca voi, dragi studenți să puteți acumula cât mai multe informații despre tot ceea ce înseamnă medicina în tot ansamblul său. Pentru acest lucru, vom depune toate eforturile noastre, atât pentru siguranța dumneavoastră, a corpului didactic, a noastră, a tuturor. Și nu uitați că, din perspectiva noastră, a dascălilor, în desăvârșirea sa, medicina nu se poate constitui decât la patul pacientului”, a declarat rectorul UMF „Carol Davila”, în deschiderea anului universitar.

Acesta le-a mai transmis studenților o lungă carieră universitară și să fie călăuziți de dragostea față de medicină, față de școala românească de medicină, față de dascăli și nu în ultimul rând, al dragostei și al devotamentului față de pacienți.

„În acest context și mai ales în cel legat de actuala pandemie de COVID-19, vă doresc să aveți o lungă carieră universitară și pe întreg parcursul dumneavoastră profesional să vă călăuzească dragostea față de medicină, dragostea față de școala românească de medicină, față de dascălii ei devotați, și nu în ultimul rând, al dragostei și al devotamentului față de pacienți”, a declarat prof. Univ. Dr. Viorel Jinga.

Articolul precedentBucurești: Rata de incidență COVID a ajuns la 9,64 cazuri la mia de locuitori
Articolul următorSanitas solicită premierului să renunțe la proiectul privind testarea angajaţilor nevaccinaţi pe banii lor