Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanta are un Centru de reabilitare respiratorie

0
35

Pacientii cu boli respiratorii grave din judetul Constanta si din judetele limitrofe, aferente zonei de S-E a tarii, care intrunesc indicatiile introducerii intr-un program de recuperare, se pot adresa si specialistilor din cadrul Centrului de reabilitare respiratorie infiintat in cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta.

Centrul a fost infiintat in cadrul programului national de responsabilitate sociala – „impreuna pentru fiecare” apartinand uneia dintre cele mai mari companii de petrol din tara noastra, valoarea lucrarilor fiind de 100.000 RON.

a€œin Romania se considera ca traiesc aproximativ 1 milion de pacienti cu bronhopneumopatie cronica obstructiva si tot atatia astmatici. Astazi, tratamentul medicamentos nu mai este suficient pacientului cu infirmitate respiratorie. Acesta are nevoie de un ansamblu de masuri complementare si progresive, care sa vizeze ameliorarea conditiei clinice si a conditiei fizice globale a pacientului cu boli obstructive. Prin colaborarea cu Rompetrol si finalizarea proiectului, pentru beneficiul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta, dam o sansa la o viata mai buna pacientilor cu boli respiratorii cronice, care sunt asteptati in sala de kinetoterapie dotata cu aparatura specifica”, a declarat dr. Erdin Borgazi, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta.

Ad in title

Lucrarile pentru amenajarea unitatii de recuperare respiratorie au fost realizate in perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014 si au constat in reabilitarea mansardei dezafectate si compartimentarea spatiului existent. Astfel au fost create sali de kinetoterapie, grupuri sanitare, cabinete medicale si dotate cu mobilier medical si aparatura specifica: biciclete ergonomice, covoare rulante, aparate multifunctionale, set greutati etc.

Proiectul a fost realizat prin contributia voluntara a personalului spitalului (peste 20 de angajati), sprijiniti de arhitecti si Consiliul Judetean Constanta ca partener de proiect institutional.

Articolul precedentDr. Rodica Tanasescu: Bolile cronice netransmisibile sunt o mare povara care pot deveni o tragedie in viitor
Articolul următorPeste 60 de medici au participat la atelierul de lucru „Supravegherea si Diagnosticul Infectiilor Pneumococice”, 27-28 februarie 2014