Ancheta ministeriala la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina si la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina

0
36

Nicolae Banicioiu, ministrul interimar al Sanatatii, a dispus efectuarea unei anchete la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina si la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, dupa ce sange infectat cu virusul hepatic B ar fi fost transfuzat unor pacienti, potrivit unui comunicat de presa primit de redactia www.sanatateatv.ro.

„Ministrul interimar al sanatatii, Nicolae Banicioiu, a dispus efectuarea unui control de fond la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina pentru cunoasterea situatiei reale din acesta institutie. Prin Ordin de ministru a fost aprobata comisia de control care va evalua suspiciunea de infectie cu virusul hepatitic B post transfuzionala. Comisia este formata din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Institutului National de Hematologie Transfuzionala si ai Directiei de Sanatate Publica Olt”, se precizeaza in comunicatul de presa.

De asemenea pana la confirmarea sau infirmarea acestei suspiciuni, Institutul National de Hematologie Transfuzionala, a cerut Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, sa solicite sange si derivate din sange de la centrele de transfuzie sanguina din judetele limitrofe, Gorj si Dolj, in vederea desfasurarii activitatii in conditii normale.

Ad in title
Articolul precedentDr. Rodica Tanasescu: Bolile cronice netransmisibile sunt o mare povara care pot deveni o tragedie in viitor
Articolul următorPeste 60 de medici au participat la atelierul de lucru „Supravegherea si Diagnosticul Infectiilor Pneumococice”, 27-28 februarie 2014