Romania, pe un loc codas in Europa in ceea ce priveste alaptarea exclusiva pana la 6 luni

0
15

Romania se afla pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste alaptarea exclusiva pana la 6 luni a nou-nascutului, cu toate ca 98% dintre femei sunt capabile sa alapteze. Mai exact, rata de alaptare exclusiva este in tara noastra de 12,6% fata de 40% media europeana, potrivit unui comunicat de presa primit la redactia www.sanatateatv.ro.

in acest context, de Ziua Consultantului in Alaptare Certificat International – sarbatorita in fiecare an in prima zi de miercuri a lunii martie -, Asociatia ProMAMA sustine necesitatea recunoasterii meseriei de consultant in alaptare in Romania. Asociatia ProMAMA a facut toate demersurile necesare la Ministerul Sanatatii pentru recunoasterea acestei meserii. Iar asta cu atat mai mult cu cat in multe tari din Europa consultantii in alaptare sunt de multi ani recunoscuti si angajati in maternitati si spitale, facand parte din echipa medicala si avand un rol esential pentru succesul alaptarii.

in prezent, in Romania sunt 20 de consultanti certificati international in alaptare. Acestia sunt pregatiti si formati de dr. Marta Muresan, coordonatorul pentru Romania, primul consultant certificat international din tara noastra.

Ad in title

Consultantul certificat international in alaptare este acea persoana care dispune de cunostintele si calificarea necesara pentru a preveni si rezolva problemele care apar in alaptare. Consultant certificat international in alaptare poate deveni orice persoana cu studii superioare, cu pregatire medicala sau studii care sa echivaleze, care a urmat un curs de pregatire teoretica de minim 90 de ore, la nivel academic, si care are cel putin 1.000 de ore de practica in domeniul alaptarii si al lactatiei umane. De asemenea, o conditie esentiala este aceea sa fi promovat examenul la nivel international.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentDr. Rodica Tanasescu: Bolile cronice netransmisibile sunt o mare povara care pot deveni o tragedie in viitor
Articolul următorPeste 60 de medici au participat la atelierul de lucru „Supravegherea si Diagnosticul Infectiilor Pneumococice”, 27-28 februarie 2014