Spitalele din sectorul 1, consolidate si modernizate

0
176

Lucrarile de consolidare si modernizare la sapte din cele opt spitale aflate in administrarea Consiliului Local Sector 1 au fost finalizate sau sunt in plina desfasurare, a anuntat, Primaria sectorului 1.

Numai in acest an Primaria sectorului 1 a finalizat consolidarea si modernizarea Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie „Filantropia” – pavilioanele B si C, mansardarea maternitatii din cadrul aceluiasi spital si reabilitarea termica a fatadei corpului E al Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, se arata intr-un comunicat al Primariei sectorului 1, remis AGERPRES.

De asemenea, se afla in plina desfasurare consolidarea si modernizarea Spitalului Clinic „Sfanta Maria”, Spitalului Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, consolidarea si reamenajarea corpului Ambulatoriu al Spitalului Clinic de Obstetrica – Ginecologie „Filantropia”, consolidarea si modernizarea corpului G al Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii „Grigore Alexandrescu” si extinderea Clinicii de Hemodializa din cadrul Spitalului Clinic de Nefrologie „Carol Davila”.

Consolidarea si modernizarea spitalelor din sectorul 1 este realizata fie exclusiv cu fonduri de la bugetul local al sectorului 1, fie in regim de cofinantare, cum este cazul lucrarilor de la Spitalul de Urgente pentru Copii „Grigore Alexandrescu” si Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, unde o parte din fonduri provin de la Banca Mondiala, iar cealalta de la bugetul local.

Numai in acest an Primaria sectorului 1 a alocat de la bugetul local pentru consolidarea, modernizarea si extinderea spitalelor peste 63 de milioane de lei, iar peste 4,5 milioane de lei provin de la Banca Mondiala.

„Pentru Primaria sectorului 1, investitiile in sanatate sunt esentiale. Am inceput, inca din 2005, consolidarea si modernizarea spitalelor pe care le administram. in prezent, majoritatea spitalelor aflate in administrarea Consiliului Local sector 1 sunt clinici moderne, cu aparatura de ultima generatie, in care actul medical se desfasoara in conditii de siguranta atat pentru medici cat si pentru pacienti”, a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

El a spus ca cetatenii sectorului 1 sunt cei mai buni contributori la un buget local din Romania si este firesc sa beneficieze de servicii medicale de elita, atat din punct de vedere al aparaturii medicale, cat si al infrastructurii spitalicesti.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentMedicii din China – rezolvarea crizei de personal din sistemul sanitar romanesc?
Articolul următorPlacile senile legate de maladia Alzheimer pot fi detectate cu ajutorul tomografelor