Riscul de afectiuni cardiace creste foarte mult la persoanele suferind de obezitate si diabet

0
188

Oamenii care sunt obezi, dar si bolnavi de diabet, intampina un risc mult crescut de a se imbolnavi de inima, conform unui nou studiu realizat de medici americani pe un grup de 3.400 de adulti voluntari, informeaza Reuters receptionata de Agerpres.

Astfel, femeile care sunt obeze si sufera de diabet intampina un risc de aproape 80% de a se imbolnavi de inima. in cazul barbatilor procentul este de 90%.

De obicei, obezitatea si diabetul sunt afectiuni care se manifesta in acelasi timp. Rezultatele noului studiu publicat in revista Diabetes Care, demonstreaza ca diabetul mareste semnificativ riscul aparitiei unor afectiuni cardiace, iar obezitatea constituie de asemenea un important factor agravant.

Conform lui Caroline S. Fox, medic la National Heart, Lung and Blood Institute din Bethesda, Maryland, riscul de imbolnavire de inima la o femeie cu greutatea normala si care nu sufera de diabet este de 34%. Acelasi risc pentru o femeie cu greutate normala, care insa sufera de diabet, creste la 55%.

in randul femeilor obeze, cele care nu sufera de diabet inregistreaza un risc de 47% de a se imbolnavi de inima, in timp ce procentul de risc pentru femeile care sufera si din cauza diabetului si a obezitatii este de 79%.

Modelul remarcat la femei este similar cu cel identificat in cazul barbatilor. Astfel, barbatii care au o greutate normala si nu sunt bolnavi de diabet intampina un nivel de risc de a suferi de o boala cardiaca de 49%. Riscul de boli cardiace la barbatii cu greutate normala dar bolnavi de diabet este de 77%. Barbatii obezi care nu sufera de diabet intampina un risc de 67% de a se imbolnavi de inima, in timp ce pentru barbatii obezi si diabetici riscul este de 87%.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentMedicii din China – rezolvarea crizei de personal din sistemul sanitar romanesc?
Articolul următorPlacile senile legate de maladia Alzheimer pot fi detectate cu ajutorul tomografelor