Specialitati noi si subiecte unice la nivel national la concursul de Rezidentiat 2016

0
238

Introducerea unor noi specialitati medicale si a subiectelor unice la nivel national sunt cateva dintre reglementarile care au fost stabilite pentru concursul national de Rezidentiat din 2016. Acest lucru s-a decis in cadrul intalnirii de la sediul Ministerului Sanatatii (MS) dintre reprezentantii Ministerului si ai Universitatilor de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu-Mures si Timisoara, din data de 9 septembrie 2016, se arata intr-un comunicat de presa al MS.

Modificarile se adreseaza celor care candideaza pe locurile disponibile la Medicina. Printre noile specializari introduse se numara: cardiologia pediatrica, gastro-enterologia pediatrica, nefrologia pediatrica, onco-hematologia pediatrica, pneumologia pediatrica si microbiologia clinica.

De asemenea, metodologia concursului de Rezidentiat va presupune subiecte unice la nivel national si o clasificare unica pe loc si post. Mai precis, se va porni de la principiul unui concurs cu clasificare nationala, prin care sa se raspunda nevoilor sistemului de sanatate de acoperire cu personal medical inalt calificat, se mai arata in comunicatul de presa.

Conform calendarului agreat de participantii la intalnirea din cadrul MS, listele cu locurile si posturile disponibile pentru Rezidentiat vor fi publicate cel tarziu pana la data de 14 Octombrie 2016.

inscrierea candidatilor se va face in perioada 14 – 28 Octombrie (ora 14.00) la sediile Directiilor de Sanatate Publica (DSP) Judetene si a Municipiului Bucuresti.

Sesiunea 2016 a concursului national de Rezidentiat va avea loc pe data de 20 Noiembrie 2016 si consta intr-un test de tip grila cu 200 de intrebari pentru care candidatii au la dispozitie 4 ore.

Articolul precedentSpecialist: Senzatia de arsura a cavitatii bucale, o problema de sanatate ce poate afecta calitatea vietii pacientului
Articolul următorUnii acizi grasi nesaturati pot creste riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip 2 in randul femeilor