Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!

0
4

Specialistii romani in pneumologie se vor reuni la Bucuresti in perioada 22-23 iunie 2018, in cadrul celei de a VII-a editii a Conferintei Managementul Bolilor Pulmonare. Manifestarea, organizata stiintific de catre Societatea Romana de Pneumologie, se adreseaza atat medicilor pneumologi, cat si medicilor de familie, alergologi, oncologi si internisti. Pe parcursul a doua zile, se vor prezenta si dezbate ultimele noutati si abordari din domeniul pneumologiei.

„Societatea Romana de Pneumologie este o societate activ implicata in problematica bolilor pulmonare in toate aspectele ei: stiintific si educational, informativ dar si ca partener profesional pentru identificarea strategiilor si politicilor de sanatate din domeniu. Prin acesta conferinta anuala aducem informatii noi din domeniu, in primul rand in atentia publicului tinta principal al acestei manifestari, respectiv tinerii medici (rezidenti si specialisti), dar si in atentia celorlalti participanti.

Pe langa partea educationala, evenimentul este o platforma de discutii intre medici, autoritati si reprezentantii asociatiilor de pacienti si mass-media, discutii care au rolul de a identifica solutii concrete atat pentru cresterea eficientei managementului bolilor pulmonare la nivel national, cat si pentru informarea opiniei publice despre problematica acestei afectiuni”, adeclarat prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, presedinte al Societatii Romane de Pneumologie.

Conferinta este coordonata stiintifica de catre prof. dr. Florin Mihaltan.

„Patologia pulmonara implica de multe ori o colaborare interdisciplinara intre specialistii din pneumologie si domeniile conexe. An de an, in cadrul conferintei aducem cele mai noi descoperiri si studii de caz. in acest mod sustinem activitatea de educatie continua atat de necesara tinerilor medici si sprijinim cresterea calitatii actului medical in managementul afectiunilor pulmonare, cu efect direct asupra calitatii sanatatii pacientilor. Pentru Societatea Romana de Pneumologie si pentru toti specialistii din domeniu din Romania, preventia si controlul eficient al afectiunilor pulmonare trebuie sa fie o prioritate”, a declarat prof. dr. Florin Mihaltan.

La nivel mondial, in 2016, se estima existenta a 251 de milioane de persoane diagnosticate cu BPOC. Anual, mai mult de 3 milioane de persoane mor din cauza acestor afectiuni, ceea ce reprezinta 5% din total decese. Peste 90% din decesele cauzate de BPOC au loc in tarile slab sau mediu dezvoltate (1).

Milioane de persoane sufera de afectiuni cronice respiratorii ne-diagnosticate, iar aceste afectiuni sunt de multe ori neglijate (2). OMS estimeaza ca, pana in 2030, bolile pulmonare cronice obstructive vor deveni a treia cauza de deces in lume (3).

Organizator stiintific: Societatea Romana de Pneumologie

Managementul evenimentului este asigurat de Sanatatea Press Group – expertul tau in comunicare pe domeniul medical

Info:

1 http://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/chronic-obstructive-pulmonary-disease-(copd)

2 http://www.who.int/gard/GARD_sign_up/en/

3 http://www.who.int/respiratory/en/

Articolul precedentStudiu: Unul din patru cupluri din Romania se confrunta cu situatii de infertilitate
Articolul următorMinistrii Finantelor si Sanatatii au discutat despre finantarea serviciilor medicale pentru copiii cu diabet