Spania devine a treia tara din lume care autorizeaza grefa faciala

0
227

Autoritatile spaniole au autorizat un chirurg din Valencia sa efectueze o grefa faciala, Spania devenind astfel a treia tara din lume, dupa Franta si China, care efectueaza o astfel de interventie chirurgicala, relateaza din Madrid AFP.

Organizatia nationala a transplanturilor de organe (ONT) i-a dat ”unda verde” chirurgului Pedro Cavadas, de la Spitalul Fe din Valencia, sa efectueze ”in curand” operatia, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al acestui organism, care este in subordinea Ministerului spaniol al Sanatatii.

”Echipa medicala este gata sapte zile din sapte si 24 de ore din 24”, a declarat Pedro Cavadas in editia de miercuri a cotidianului El Mundo.
Chirurgul a explicat ca are deja doi candidati pentru o grefa faciala partiala, despre care nu a vrut sa ofere nici un detaliu, si ca asteapta acum donatori.

Este vorba de cea de-a treia grefa partiala din lume. Prima grefa faciala, implicand nas, buze si barbie, a fost realizata in noiembrie 2005 la Amiens, in Franta, la o femeie de 38 de ani, Isabelle Dinoire, care fusese desfigurata de cainele sau.
in aprilie 2006, Li Guoxing, un taran chinez in varsta de 30 de ani, desfigurat de un urs, a fost supus unei grefe faciale partiale la spitalul Xijing din Xian.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentTransplantul, solutie terapeutica pentru multe afectiuni
Articolul următorEcografie tripleti – Ecografia