Japonezii se ghideaza dupa grupa sanguina in stabilirea de relatii interumane

0
205

Tipul de sange este cheia intelegerii personalitatii omului, cred multi japonezi; astfel, nu este de mirare ca in Japonia cea mai comuna grupa de sange este A, caracteristica persoanelor minutioase si ordonate, observa miercuri EFE.

Majoritatea japonezilor considera ca exista patru tipuri mari de personalitate, corespunzatoare grupei sanguine. Acest aspect devine foarte raspandit in revistele pentru femei, fiind la fel de popular precum horoscopul si care apare chiar in biografiile oficiale.
Grupa de sange A, de care se leaga discretia si precautia, este cea a premierului Yasuo Fukuda, aceeasi cu a purtatorului sau de cuvant, Nobutaka Machimura. Predecesorul lui Shinzo Abe, si liderul opozitiei, Ichiro Ozawa, au ambii grupa B – caracteristica persoanelor concentrate si spontane.

Chiar daca pare ciudat, in Japonia se pare ca este un lucru comun sa intrebi pe cineva cunoscut de curand ce grupa sanguina are, pentru ca japonezii vad in acest aspect un mod de a usura comunicarea.Potrivit unei carti de specialitate, 40% dintre japonezi au grupa A, 30% grupa 0, 20% grupa B si alti 10% grupa AB – cea corespunzatoare persoanelor complicate, geniale si sociabile.

in mod curios, procentele difera insa in alte tari. Cea mai comuna grupa sanguina este 0, cea a donatorului universal, si corespunzatoare persoanelor generoase si responsabile. Astfel, in general, in Europa si America Latina exista mai multe persoane cu grupa 0, in Asia multe au grupa sanguina B, iar in America de Nord este mai raspandita grupa de sange A.

Chiar daca unii critica analiza simpla a sangelui in stabilirea relatiilor umane, care poate duce la discriminare a priori, majoritatea japonezilor considera ca o societate atat de complicata ca a lor, plina de coduri implicite, are nevoie de un anume soi de explicatie, de o cheie, pentru a putea stabili relatii personale.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentTransplantul, solutie terapeutica pentru multe afectiuni
Articolul următorEcografie tripleti – Ecografia