Cuba anunta lansarea unui vaccin terapeutic impotriva cancerului pulmonar

0
216

Cuba a anuntat lansarea unui prim vaccin terapeutic impotriva cancerului pulmonar, echipa de medici care a lucrat la acest produs sustinand ca spera in comercializarea sa cat mai curand in SUA, Europa si Asia, informeaza AFP receptionata de Agerpres.

Vaccinul denumit Cimavax EGF este „primul vaccin terapeutic impotriva cancerului pulmonar din lume”, a subliniat Dr. Gisela Gonzalez, seful echipei de medici care a lucrat la obtinerea acestuia la Centrul de Imunologie Moleculara din Havana.

Acest vaccin este compus din doua proteine si este bazat pe principiul factorului de crestere epidermica (EGF – epidermal growth factor), „provocand un raspuns imunitar al organismului impotriva bolii”. Este un vaccin sigur, fara efecte secundare, a mai adaugat Dr. Gonzalez.
Studiile pentru obtinerea acestui vaccin au inceput in 1992, iar primul studiu clinic a fost realizat in 1995. in prezent, o a treia varianta a vaccinului a trecut cu succes un test clinic desfasurat pe 579 de bolnavi de cancer pulmonar din 18 spitale cubaneze.

„Dispunem de conditiile de productie pentru a pune acest tratament la dispozitia pacientilor din Cuba dar si de pretutindeni din lume”, a mai precizat Dr. Gonzales, adaugand ca in curand va incepe comercializarea acestui vaccin in America latina.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentTransplantul, solutie terapeutica pentru multe afectiuni
Articolul următorEcografie tripleti – Ecografia