Ziua internationala impotriva abuzului si traficului de droguri – 26 iunie

0
191

in pofida tuturor eforturilor pe care le desfasoara guvernele, serviciile profesionale, societatea civila si organizatiile internationale, abuzul de droguri, toxicomania si traficul de droguri continua sa creeze enorme probleme pentru sanatatea si bunastarea persoanelor si a societatii in ansamblu, se afirma intr-un comunicat al Consiliului Europei.

Progresele facute in materie de neurostiinte, biotehnologie si metode terapeutice ofera perspective promitatoare pentru viitoare programe de prevenire si tratament, dar nu exista remedii miraculoase fata de complexitatea problemelor de comportament si sanatate, apreciaza secretarul general al Consiliului Europei, Terry Davis. Preocuparile noastre majore trebuie sa fie individul si respectarea drepturilor sale fundamentale, mentioneaza oficialul european.

Sanatatea este si ea primordiala. Eforturile depuse la nivel international se refera, in mod traditional, la lupta impotriva productiei si traficului de droguri. Or, sa nu uitam, adauga Terry Davis, toxicomania este o maladie si orice persoana are dreptul la cele mai inalte norme de sanatate.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentTransplantul, solutie terapeutica pentru multe afectiuni
Articolul următorEcografie tripleti – Ecografia