SORINA PINTEA: Noua din zece asistenti medicali nu au stiut cum sa se spele pe maini la proba practica a unui concurs!

0
50

Noua din zece candidati la un concurs pentru ocuparea posturilor de asistenti medicali, organizat intr-un spital, nu au stiut cum trebuie sa se spele pe maini, a declarat ministrul Sanatatii. Sorina Pintea a afirmat ca spalatul mainilor reprezinta o anumita procedura care trebuie respectata cu strictete. insa pentru ca aceasta sa fie corect aplicata, de implementarea ei trebuie sa se ocupe directorul de ingrijiri din spital.

„La un moment dat, la un concurs pentru asistent medical intr-un spital, unul dintre subiecte la proba practica a fost spalatul pe maini. Am urmarit cu interes acel concurs pentru ca probele practice erau ceva nou. Se refereau inclusiv la abilitati ale asistentilor medicali. Din zece, noua nu au stiut cum trebuie sa se spele pe maini pentru ca exista o procedura specifica. Esti angajat intr-un spital, dar exista niste proceduri, tine de directorul de ingrijiri implementarea acestora. Aici Ministerul Sanatatii nu poate decat sa verifice prin DSP ceea ce se intampla legat de curatenie, a declarat ministrul Sanatatii in cadrul bilantului prezentat la sase luni de mandat.

Sorina Pintea a mai spus ca este extrem de important ca atunci cand este depistata o infectie intr-un spital, problema sa fie imediat raportata.

a€œExista niste norme de care trebuie sa se tina cont. Nu e o surpriza pentru mine ca intr-un spital e o infectie, la noi problema este ca nu le raportam, le ascundem sub pres. Am ales sa public un raport al Centrului de Control al Bolilor Europene care spune ca noi, la 400 de pacienti, avem 1,4% infectii asociate actului medical, iar Germania are 6%. Am transmis spitalelor ca raportarea este obligatorie. Nu se sanctioneaza. Se sanctioneaza doar neluatul de masuri.”

Redactor: Cristina stefania Doroftei

Articolul precedentAlaptarea este esentiala pentru buna dezvoltare a nou-nascutilor
Articolul următorMembri de onoare ai Societatii de Neuropatie Diabetica