Sorina Pintea, dupa discutiile cu reprezentantii Sanitas: „Vom demara negocierile privind Contractul Colectiv de Munca”

0
75

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca vor fi demarate negocierile privind Contractul Colectiv de Munca al angajatilor din domeniul sanatatii, aceasta fiind una dintre solicitarile sindicatelor din domeniu, care au protestat saptamana trecuta, la Bucuresti. Ec. Sorina Pintea a facut anuntul dupa discutiile avute astazi, cu reprezentantii sindicatelor din Sanatate, informeaza un comunicat de presa emis de Ministerul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii a mai anuntat ca va prezenta premierului propunerile sindicalistilor pentru rezolvarea problemelor legate de veniturile din sistemul sanitar.

„Voi prezenta astazi premierului propunerile sindicatelor pentru rezolvarea problemelor legate de veniturile din sistemul sanitar. Aceste propuneri coincid in mare parte cu cele transmise premierului de catre managerii de spitale. Va fi necesara o analiza foarte atenta si efectuarea unor simulari astfel incat, in urma modificarilor pe care le vom face, nimeni sa nu piarda din veniturile obtinute deja. Pe de alta parte, una dintre solicitarile sindicatelor referitoare la demararea negocierilor privind Contractul Colectiv de Munca este ca si rezolvata, in sensul ca vom demara aceste negocieri. Cu siguranta se vor gasi solutii pentru rezolvarea acestor probleme. Pentru noi este important ca pacientii sa aiba acces la serviciile medicale de care au nevoie”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Saptamana trecuta, mii de membri ai Federatiei Sanitas s-au adunat in Piata Victoriei pentru a protesta fata de legea salarizarii si regulamentul de acordare a sporurilor pentru angajatii din domeniul medical.

Principalele revendicari ale protestatarilor au fost: modificarea legii salarizarii, in sensul eliminarii plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limiteaza acordarea sporurilor din noul Regulament, cresterea salariilor tuturor angajatilor din sanatate si asistenta sociala, dar si negocierea si semnarea Contractelor colective de munca la nivelul celor doua sectoare de activitate, dupa cum se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Federatiei Sanitas.

Articolul precedentProf. univ. dr. Alexandru Rafila: „Este nefiresc sa inregistram atatea decese cauzate de rujeola”
Articolul următorPeste 1400 de unitati transfuzabile de sange au fost recoltate in cinci zile de campanie in Bucuresti