Regulamentul de acordare a ajutorului financiar pentru cuplurile bucurestene infertile in vederea FIV, aprobat

0
48

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) a finalizat regulamentul privind acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile din Bucuresti pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro (FIV), informeaza un comunicat de presa sosit pe adresa redactiei www.sanatateatv.ro .

Proiectul se va derula incepand cu data de 4 iunie, in farmacii si unitati sanitare specializate, care indeplinesc criteriile de eligibilitate.

De ajutorul financiar pot beneficia cuplurile care au indicatie medicala pentru FIV si in care varsta partenerei este cuprinsa intre 24-45 de ani. Mai multe detalii despre regulamentul programului se vor gasi, incepand de maine, pe site-ul ASSMB la sectiunea Proiect FIV, se mai arata in comunicatul de presa.

Potrivit documentului, sprijinul financiar este de 13.800 lei/cuplu/solicitare si se acorda sub forma de 2 vouchere pentru fiecare solicitare. Voucherele se vor acorda simultan, dupa cum urmeaza:

Etapa 1 – Voucher medicamente – pentru tratamentul de stimulare se va acorda un voucher in valoare de 4.600 lei;

Etapa 2 – Voucher proceduri medicale – pentru interventia medicala specifica se va acorda un voucher in valoare de 9.200 lei.

Lista cu unitatile sanitare specializate in FIV si farmaciile eligibile va fi afisata pe site-ul ASSMB, pe site-ul operatorului economic-emitent de vouchere (care va fi anuntat), precum si pe site-urile unitatilor sanitare si ale farmaciilor care vor face parte din proiect, mai informeaza comunicatul de presa.

Programul de acordare a ajutorului financiar pentru fertilizarea in vitro a fost initiat de Primarul General, Gabriela Firea, si aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti in luna martie a acestui an.

Articolul precedentProf. univ. dr. Alexandru Rafila: „Este nefiresc sa inregistram atatea decese cauzate de rujeola”
Articolul următorPeste 1400 de unitati transfuzabile de sange au fost recoltate in cinci zile de campanie in Bucuresti