Peste 1400 de unitati transfuzabile de sange au fost recoltate in cinci zile de campanie in Bucuresti

0
54

in doar cinci zile, in Bucuresti, au fost recoltate 1.461 de unitati transfuzabile de sange, un record al editiei de primavara a Campaniei Nationale „Doneaza sange! Fii erou!”,organizata de Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti,informeaza un comunicat de presa sosit pe adresa redactiei www.sanatateatv.ro .

Potrivit statisticilor prezentate in comunicat, in Romania doar 1,7% din populatie doneaza sange, in contextul in care, in fiecare zi, la nivel national este nevoie de minim 1.000 litri de sange, iar 450 ml de sange donat ar putea salva trei vieti.

„Pe parcursul acestei saptamani am intalnit multi eroi, iar unul dintre marile castiguri consta in faptul ca multi dintre acestia au venit pentru prima data la Facultatea de Medicina pentru a dona, auzind de campania noastra din diverse surse, dar in special din mass-media”, au declarat cei doi coordonatori principali ai campaniei „Doneaza sange! Fii erou!”,Delia Vasile si Cristiana Voicu, ambele, studente in anul IV ale Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Saptamana viitoare, cele doua urmeaza sa organizeze campania nationala de donare de sange, care va avea loc in perioada 7-11 mai, in toate centrele de transfuzie din tara.

Potrivit Societatii Studentilor in Medicina din Bucuresti, in perioada 23-27 Aprilie, 559 de donatori de sange au trecut pragul Facultatii de Medicina, iar la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti s-au prezentat 902 donatori.

Donatorii au fost rasplatiti cu tichete valorice in cuantum de 63 de lei, cu reducere cu 50% a costului abonamentului lunar pentru transportul in comun, precum si cu o zi libera de la locul de munca. in plus, acestia au mai putut beneficia de diverse cadouri oferite de catre SSMB prin intermediul unei tombole speciale. Evenimentul a fost organizat de catre Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB), in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti si Universitatea de Medicina si Farmacie a€œCarol Davila, se mai arata in comunicatul de presa.

incepand din anul 2008, campania „Doneaza sange! Fii erou!”este organizata de doua ori pe an, la nivel national, de catre asociatiile studentilor la medicina si isi propune sa combata deficitul de sange si produse de sange din unitatile spitalicesti din Romania prin organizarea unei colecte extinse de sange si prin sustinerea unei puternice campanii de informare si responsabilizare sociala.

Anul acesta, campania se desfasoara sinergic in toate centrele membre ale Federatiei Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR) si anume in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov, Sibiu, Timisoara, Oradea, Targu-Mures si Craiova.

Articolul precedentRegulamentul de acordare a ajutorului financiar pentru cuplurile bucurestene infertile in vederea FIV, aprobat
Articolul următorBucurestenii pot face spirometrie gratuit in perioada 12-13 mai in Parcul Tineretului