Alte 2.500 de fiole de imunoglobulina au intrat in depozitul Unifarm ieri dupa-amiaza

0
60

Alte 2.500 de fiole de imunoglobulina au intrat in depozitul Companiei Nationale Unifarm marti dupa-amiaza, anunta un comunicat al Ministerului Sanatatii.

„Avem in acest moment cinci tipuri de imunoglobulina disponibile pentru tratarea pacientilor nostri pentru toate tipurile de imunodeficienta – primara, secundara, sepsis sever. Spitalele pot comanda produsele necesare de la UNIFARM. Este foarte important ca producatorii au inceput sa revina pe piata romaneasca in urma masurilor luate de Guvernul Romaniei”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

De la inceputul anului si pana in prezent au fost aduse in Romania 14.563 fiole de imunoglobulina, 7.300 dintre acestea prin Mecanismul de Protectie Civila declansat de catre Ministerul Sanatatii la inceputul lunii martie 2018, potrivit unei informari a Companiei Nationale Unifarm catre Ministerul Sanatatii.

in luna mai vor fi aduse inca 12.000 doze de imunoglobulina, dintre care 9.000 prin Mecanismul de Protectie Civila, se mai arata in comunicatul de presa.

Articolul precedentRegulamentul de acordare a ajutorului financiar pentru cuplurile bucurestene infertile in vederea FIV, aprobat
Articolul următorBucurestenii pot face spirometrie gratuit in perioada 12-13 mai in Parcul Tineretului