Sorina Pintea, despre declansarea Programului de Protectie Civila: „Avem deja primul raspuns. Este vorba de Austria”

0
48

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat intr-o conferinta de presa ca Austria, prin Crucea Rosie, a trimis deja un raspuns referitor la furnizarea cantitatii de imunoglubulina necesara pacientilor romani. De asemenea, ea a anuntat ca secretarul de stat, dr. Raed Arafat, fiind la Bruxelles la o intalnire NATO a transmis aceasta cerere si tarilor membre ale organizatiei.

„Pot sa va spun ca deja am un raspuns de la un stat membru. Am luat legatura si au mai cerut niste date suplimentare referitoare la unele caracteristici de care mai aveau ei nevoie. Este vorba de Crucea Rosie din Austria. Avem deja primul raspuns. De asemenea, secretarul de stat, dr. Raed Arafat, fiind la Bruxelles la o intalnire NATO a transmis aceasta cerere si tarilor NATO astfel incat cat mai multe state sa acceseze cererea noastra”, a anuntat Sorina Pintea in cadrul conferintei sustinute la Ministerul Sanatatii.

in acest context, ministrul Sanatatii a anuntat ca, anual, Romania are nevoie de 956 kilograme de imunoglobulina, cantitate care anul trecut nu a fost asigurata.

Referitor la situatia de anul acesta, Sorina Pintea a spus ca pacientii romani au primit sporadic substanta de care au nevoie, in ciuda faptului ca, pentru a pune capat crizei de imunoglobulina din tara noastra, a fost suspendata aplicarea taxei clawback pentru produsele din plasma si sange, derivati si derivate, pe perioada de doi ani de zile.

Articolul precedentStructura celui mai mare spital de urgenta din Bucuresti, a carui constructie va incepe in 2019, a fost prezentata azi
Articolul următorProf. dr. Florin Mihaltan: Fumatul pasiv este a treia cauza a afectiunilor netransmisibile prevenibile