Structura celui mai mare spital de urgenta din Bucuresti, a carui constructie va incepe in 2019, a fost prezentata azi

0
249

Cel mai modern spital de urgenta din Capitala, a carui constructie urmeaza sa inceapa in 2019, va avea 1015 paturi si linii de garda pentru toate specializarile medicale, informeaza un comunicat de presa sosit pe adresa redactiei SanatateaTV.ro. Structura Spitalului de Urgenta „Sfantul Vasile cel Mare” a fost prezentata astazi intr-o conferinta de presa sustinuta de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, si primarul sectorului 1, Dan Tudorache.

Noua unitate medicala va fi construita pe un teren de peste 7 hectare, situat pe soseaua Bucuresti-Targoviste nr. 10. Investitia va fi suportata integral din fondurile Primariei Sectorului 1 si este estimata a fi de aproximativ 300 milioane de euro.

Potrivit comunicatului de presa, Spitalul de Urgenta „Sfantul Vasile cel Mare” va functiona intr-o cladire eficienta energetic si va avea 37 de sali de operatie, 60 de linii de garda si va fi prevazut cu doua heliporturi care vor facilita accesul pacientilor aflati in stare grava.

in noua unitate medicala vor fi relocate Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, precum si sectia de pediatrie a Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

„Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt locuitorii Capitalei si nu numai. Este timpul ca pacientii si personalul medical sa beneficieze de un spital la cele mai inalte standarde. Este extraordinar ca Primaria Sectorului 1 finanteaza integral noul spital de urgenta si ii multumesc, cu aceasta ocazie, domnului primar pentru determinarea cu care se implica in acest proiect”, a declarat ministrul sanatatii, Sorina Pintea.

Pana in prezent a fost elaborat studiul de prefezabilitate si a fost depus, spre aprobare, la Comisia de Urbanism a Primariei Municipiului Bucuresti, Planul Urbanistic Zonal. Se estimeaza ca lucrarile vor incepe in octombrie 2019 si vor dura aproximativ 4 ani, se mai arata in comunicatul de presa.

Ministerul Sanatatii va pune la dispozitie toate informatiile, va asigura sprijin de specialitate pentru edificarea structurii medicale si va emite, la finalul lucrarilor, ordinul de mutare a sediilor celor trei spitale.

Cele trei spitale vor fi relocate intrucat actualele amplasamente nu mai corespund necesitatilor actuale: sectii subdimensionate, platforma investigationala invechita, sectii lipsa, locuri de parcare insuficiente, adauga documentul.

Articolul precedentCongresul National Bolile Cronice Netransmisibile, editia a VII-a, a inceput
Articolul următorSorina Pintea, despre declansarea Programului de Protectie Civila: „Avem deja primul raspuns. Este vorba de Austria”